Dünya Böbrek Günü Etkinliği

Üniversitemizde Sağlıklı Yaşam Topluluğu ve Kilis Sağlık Müdürlüğü’nün katkıları ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda ‘’Dünya Böbrek Günü Etkinliği’’ kapsamında konferans düzenlenmiştir. Konferansa Kilis Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli Uzm. Dyt. Hamiyet Pelin Zengin eğitimci olarak katılmıştır.
Zengin; böbrek sağlığının korunması konusunda neler yapılması gerektiğini anlatmış, böbrek sağlığı ihmal edildiğinde yaşanabilecek olumsuz durumlara değinmiştir. Ayrıca Zengin; obezite ile mücadelede yapılması gerekenler konusunda da bilgilendirme yapmıştır.
Konferans soru-cevap bölümünün ardından son bulmuş ve konferansa katılanlara da böbrek sağlığı ile ilgili broşürler dağıtılmıştır.