İlk ve Acil Yardım Programı tarafından ‘’Otomatik Eksternal Defibratör Eğitimi’’ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirildi

Defibrilasyon, temel yaşam desteğinin bir parçasıdır; defibrilatör ile kalbe elektrik akımı vererek myokarddaki düzensiz titreşimleri sonlandırıp kalbin normal bir şekilde çalışmasını sağlamaya yönelik hayat kurtaran bir işlemdir. Otomatik eksternal defibrilatör cihazı (OED), tıbbi eğitimi olmayan sadece ilk yardım eğitim bilgisine sahip olan herkesin kullanabileceği şekilde tasarlanmıştır.  Otomatik defibrilatör kullanıcıyı görsel ve sesli komutlar ile yönlendirir ve yardımcı olur. Dünyada ambulans olay yerine ulaşma süresi ortalama 10 – 12 dakikadır ve bu süre zarfında her geçen dakika çok önemlidir. Öğretmen Zeynep KOYUNCU’nun katılımıyla, 26.12.2023 tarihinde, OED Eğitimi gerçekleştirildi. Eğitimde OED cihazı tanıtılarak cihaz kullanımına yönelik bilgiler verildi. Sonrasında maketler üzerinde uygulamalar yapıldı. Eğitimi veren Öğretmen Zeynep KOYUNCU’ya teşekkür ederiz.