Dünya Kız Çocukları Günü Kutlaması

11 Ekim; Türkiye, Kanada ve Peru’nun önerisiyle; 2012’den beri Birleşmiş Milletler üye ülkeleri tarafından alınan kararla “Dünya Kız Çocukları Günü” olarak kutlanmaktadır. Kararda “Birleşmiş Milletler Binyıl Kalkınma Hedeflerine” ulaşılması ve kız çocuklarının kendilerini etkileyecek kararların alınmasına katılımı açısından kız çocuklarının desteklenmesinin, güçlendirilmesinin ve onlara yatırım yapılmasının son derece önemli olduğu, ayrıca bunun başarılmasının kız çocuklarına karşı ayrımcılık ve şiddeti önleyeceği, onların insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlayacağı belirtilmiştir. Ayrıca kararda, kız çocuklarının güçlendirilmesinde ailelere ve toplumlara büyük rol düştüğü de vurgulanmaktadır. Bu nedenle farkındalığı artırmak amacıyla Sosyal Sorumluluk Dersi kapsamında, Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Elif Akın Kazancıoğlu ve Kilis Çocuk Gelişim Merkezi Müdürü Hülya Soydinç tarafından düzenlenen etkinlikte; SHMYO, İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri Çocuk Gelişim Merkezinden gelen bir grup kız öğrenci ile dostluk maçı yaptı ve gönüllerince eğlendiler.

Son Güncelleme: 2019-10-11 11:51:10