Üniversitemizde “22 Aralık Dünya Paramedikler Günü Etkinliği” Gerçekleştirildi

• Üniversitemiz İlk ve Acil Yardım Programı tarafından düzenlenen “22 Aralık Dünya Paramedikler Günü Etkinliği”, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
  • Konferansın açılış konuşmaları Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mesut Yalçın ve İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Ahmet Kaçarlar tarafından yapıldı. Eğitmen Paramedik Tuba Konuşkan ve Paramedik Ahmet Yasin Uysal’ın verdiği “Temel Yaşam Desteği” eğitiminin ardından, İlk ve Acil Yardım Programı Öğretim Görevlileri Gülsen Karataş ve Çiğdem Özdemir’in hazırlamış olduğu bilgi yarışması yapıldı. Yarışmada dereceye giren öğrencilere hediyeleri Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Elif Akın Kazancıoğlu tarafından takdim edildi. Öğrencilerin hazırlamış olduğu müzik dinletisinin ardından, Öğr. Gör. Elif Simay Koç’un İlk ve Acil Yardım Programı öğrencilerine Paramedik Andı’nı okutması ve pasta kesimi ile program sonlandırıldı.